Hormony?

Dobrý den, na uzv prsou mi zjistily uzlikovite zmeny a rekli mi, ze jsou zpusobeny hormony. Gynekolog mi pote napsal HA. Mám i jiné problémy, jako unavu, zmeny nalad, bolesti hlavy, kloubu, napeti v prsou,poceni, snizene libido,plactivost, uzkostne stavy aj. Chi se Vás zeptat, jak dlouho budu muset HA brat, znamena to , ze po vysazeni budou me potize zase zpet? Podotykam , ze Ha jako takovou ( kvuli otehotneni) nepotrebuji, mam uderlanou sterilizaci a navic mam diabetes I., takze nechci brat hormony dlouhodobeji. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to velmi pravděpodobné, že to tak bude. Vyzkoušejte to ale, protože pokud se změny v prsou i vaše další potíže zlepší, je jednoznačně patrné, že jsou způsobeny právě hormonální rozladou -krátkodoběji (do 5let není HA nijak nebezpečná, i když bych ji ještě mírně zkonzultovala s vaším diabetologem, jak by se na to díval on). Pokud změny ve stavu UZV nálezu prsů a dalších problémů nebudou - tak do půl až třičtvrtě roku, může se HA v pohodě vysadit. Ve vašem případě bych se zaměřila potom na konzumaci jídla, která obsahují látky, které pomáhají normalizaci hormonálního syst., ev.potravní doplnky /divoký jam, topinambury, soja, peruánská bylina maca - Lepidium meyenii walp a další/. Dobrá literatura je kniha Alternativa estrogenu -- Přírodní hormonální terapie rostlinným progesteronem autor: Raquel Martin, Judi Gerstund, hormony bych ale ve formě HA spíše vyzkoušela, uvidíte, co to udělá a potom můžete přistupovat k problému alternativně, nasbíráte v mezičase i více informací. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: