Hormony

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda u bulílie spojené s podváhou může byt snížená funkce žláz s vnitřní sekrecí. a zda se hormony při stabilizování stavu a nárůstu hmotnosti zase uprví. Moje hodnoty jsou nyní TSH-0,71 fT3-0,87 fT4-12 Je možné že vysazení antikoncepce 4 měsíce bez menstrace může způsobovat snížení, nebo je to spíše bulímií- prejídáním, zvracením, hladověním, zneužíváním projímadel....A také jesli to může snižovat roční období. V lětě jsem měla hodnoty TSH-1,5 fT3-3,4 fT4-15,6 Děkuji vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mariko, v organismu vše souvisí se vším a pokud máte takovéto stravovací problémy a podváhu, tak je velmi pravděpodobné, že porucha menstruace souvisí s tím. Je to ochrana nedostatečně připraveného podvyživeného organismus před graviditou. Hodnoty hormonů štítné žlázy mohou svědčít pro poruchu na úrovni podvěsku mozkového. Doporučuji kontrolu. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: