Hormony ano či ne?

Dobrý den, nejprve vás velmi zdravím a předem děkuji za odpověď. Jsem zdravotní sestra, něco málo teda o fungování a fyziolog těla vím, nebo bych měla vědět. Je mi 33 let mám 2 děti a v mezidobí těhotenství jsem od 18 let brala hormonální antikoncepci..Před rokem jsem vysadila. Cyklus mám nepravidelný, menstruace je slabší a přerušovana, občas s pauzami během krvácení... Při poslední menzes jsem měla bolesti v prsou a po zmáčknutí bradavky mlezivo... Uvažuji o dalším mimi, a tak jsem šla k lékaři s představou, že mi nabere dr hladinu hormonu hlavně prolaktin (adenom hypofýzy mi naskočil, páč jsem onkolog sestra) hihi Nicméně se odběry nekonaly a byla mi nasazena léčba proverou 5 mg 2x denně po dobu 10 dní.... A sděleno , že i při proveře mohu otěhotnět..... čím jsi nejsem teda jistá, páč je ranné těhu už v příbalovém letáku kontraindikací.... No nemám odvahu začínat do sebe ládovat hormony, zkusím se vyčistit stravou, odbourat stres a zkusit nějaké ženské čaje..... Zajímal by mě váš názor.....Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s Proverou můžete otěhotnět, není to kontraindikované ani to nebrání otěhotnění. Pokud se Vám do užívání Provery nechce, pokuste se o otěhotnění přirozeným způsobem. Již 2x jste otěhotněla a porodila, lze doufat, že se to podaří i potřetí. S léčbou můžete začít až v případě neúspěchu. Zdravím i já Vás.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Články: Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Jedná se o rozšíření žil...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Psoriatickou artritidu může odhalit stisk ruky
Články: Psoriatickou artritidu může odhalit stisk ruky
Bolestivé a oteklé klouby k...
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: