Horšící se hodnoty šž

Dobrý den, chci se zeptat od 15let mám obtíže se štítnou žlázou. Snížená funkce. Po porodu mám hodnoty TSH0,083 a T4 volný 20,2. Užívám euthyrox 150 1/2-0-0 ráno. prý se mi to zhoršuje. Řada kamarádek má obtíže s otěhotněním právě kvůli štítné žláze. Jsou tyto hotnoty vcelku příznivé na další těhotenství, nebo už jsou nějak horší a mohlo by být obtížné otěhotnět během následujících let. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po porodu je celkem běžné, že dojde k poklesu TSH, to se ale obvykle časem opět upraví. Dokud jste sledovaná na endokrinologii, cílem je dosáhnout substitucí (Euthyroxem) v krvi hormonální hladiny jako u zdravého jedince. Tudíž při správném nastavení léčby by problém s otěhotněním být neměl. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: