Hovädzie aminikyseliny (negatívne účinky) ?

Dobrý deň, Chcem sa informovať, začal som pred nejakou dobou cvičiť. Kamarát ktorý sa venuje už dlhšiu dobu posilovaniu mi poradil aby som si objednal Aminokyseliny. Chcem sa spýtať, či to môže mať nejaké negatívne účinky pre telo ? Neviem či som čítal správne (preto som sa rozhodol aj tu sa poradiť) že z rôznych doplnkov môžu viesť rôzne problémy. Nič iné neužívam, niesom na nič alegrický, len či nehrozí nejaké zoslabnutie vlasov napríklad alebo niečo na ten spôsob. (samozrejme pri nepresiahnutej maximálnej dávke) (Do prilohy vkladam obrazok čo obsahuju tieto konkretne aminokyseliny.) Ďakujem

Odpověď odborníka:

Matúši.
Nadbytečný příjem bílkovin (aminokyselin) může mít pro tělo negativní důsledky, jako například zatížení ledvin, zvyšený krevní tlak, atd. Doporučila bych Vám nechat si zhodnotit tělesné složení a podle jeho výsledků by Vám měl nutričí terapeut nastavit optimální doporučený pro příjem bílkovin a ostatních živin. Pro budování svalové hmoty je dostatečné množství bílkovin v rozmezí 1,5 - 2,2 g bílkovin na kilogram aktivní tělesné hmoty ( ne celkové hmotnosti). Strava by měla být pestrá a odpovídat obecným doporučením pro zdravý životní styl. Co se týče doplňků stravy zvažte, jestli je nutné jejich užívání a pokud si myslíte, že ano, tak kupujte ty, které jsou prověřené. V některých dolpňcích stravy, hlavně dovážených z USA nebo i jiiných států mohou být obsaženy i u nás zakázané látky.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pravidelné říhání Chtěla bych se zeptat, už cca 10 let trpím něčím neobvyklým...
  • Mandlové čepy Potřebovala bych poradit co to může být, přítel se mi přiznal že...
  • Diskopatie páteře Moc prosím o radu, jak se zbavit bolestí krční páteře,popř...
  • Zrychlený tep, slabý puls Ráda bych se zeptala na jeden problém, který mě už...
  • Hpv vir u muže Před 8 dny jsem podstoupila konizaci děložního čípku.HSIL III...
  • Svrab Asi týden jsem měla na kůži svědivé pupínky, na kožím mi paní doktorka...
 
Naposledy čtené: