Hpv

Žena (38 let) byla na cytologickém vyšetření po 2 letech, před 2-mi léty bez nálezu HPV, nyní pozitivní nález. Mezitím podstoupila poslední neúspěšný pokus o umělé oplodnění, následovalo psychicky náročné období. Její gynekolog jí sdělil, že jediná možnost jak se mohla virem nakazit je pohlavní styk s jiným mužem, což vyloučila a tudíž pan doktor došel k závěru, že jsem já přenesl vir od jiné ženy. Já jsem, ale též neměl pohlavní styk s jinou ženou. Existuje jiná možnost, jak mohlo cytologické vyšetření být pozitivní po 2 letech ikdyž ani jeden z nás neměl v tomto období intimní vztah s jiným partnerem? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, HPV virus se nejčastěji přenáší stykem, vyjímečně jinak (voda, ručník,WC). Jde o to, zda Vaše žena podstoupila HPV test nebo jen cytologii,kde je podezření na změny,které může udělat HPV, ale který se musí nejprve prokázat,o jaký typ se jedná. Nevím,jestli je odpověd srozumitelná, poněvadž se jedná o odbornou terminologii a specifická vyšetření. S jakýmkoli dotazem se na mne opět obraťte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: