Hpv

Dobrý den,v březnu na roční preventivní prohlídce u gynekologa mi byl zjištěn hpv virus z cytolky. Dr.mi řekl, že jsem musela být 14 dnu až 8 měsíců zpátky infikovaná. Já ale 7 let nikoho jiného neměla a můj muž také ne. Jediná nešťastná náhoda se mi stala loni v září, byli jsme na oslavě a při blahopřání mi oslavenec strčil jazyk do pusy a ještě mi chytil hlavu, já to nečekala, byla jsem v šoku ;( někde píšou, že se infekce dá chytnout i do pusy. My s manželem provozujem orální sex, je tedy možné, že jsme si to potom roznesli i na genitalie? Mimochodem ten kamarád má 40 a je svobodný a žádný trvalý vztah nemá, ale litá všude možně ;(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přítomnost HPV viru z cytologického vyšetření znamená pouze větší opatrnost při hodnocení nejasných nálezů. Většina žen přijde s tímto virem během života do kontaktu a záleží pouze na imunitním stavu organismu, jak tuto infekci zvládne. Virus rozhodně nepochází od polibku svatebčana.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: