Hpv

Dobrý den, nedávno jsem byla u svého gynekologa a oznámil mi, že mám HPV a že mám změny na buňkách. Zatím čekáme na výsledky cytologie, abychom věděli, jak budeme postupovat dál, ale já jsem se chtěla především zeptat, jestli by se měl nechat vyšetřit i můj přítel. Jsme spolu rok a kondom používáme jen občas. Předpokládám proto, že vir bude mít i on. Je lepší v tomto případě kondom používat neustále, nebo je to v této situaci už jedno? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš přítel se může nechat vyšetřit, nicméně i on je již pravděpodobně nositelem viru. Co se používání kondomu týče, spíše bych ho doporučoval. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Artritida: nemoc nejen těla
Články: Artritida: nemoc nejen těla
Artritida i deprese jsou...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
Články: Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
A ne ledajaké! Jedná se o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina kůže
Články: Rakovina kůže
Rakovina kůže je souhrnné...
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: