Hpv 16

Dobry den. Dekuji za Vasi odpoved, ale nejak jsem se nedockala odpovedi, kterou jsem ocekavala. A to zda virus HPV 16 je opravdu tak velke riziko pro vznik rakoviny krku pokud partner prichazi do styku usty s mym sekretem a nebo ne. Zda je opravdu nevhodne aby me takto uspokojoval, jak tvrdi on. A zda jakmile tento vir mam (napriklad 5 let), ci jsem po celou dobu infekcni, cize muzu nakazit kazdeho sveho dalsiho partnera? I treba za dalsich deset let? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vysoce rizikové- HR jsou viry 16, 18, 26, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 68, 73, 82. Nejvnímavější k infekci je oblast přechodu dlaždicového a cylindrického epitelu (hrdlo děložní, anus, pharynx), Možnost vakcinace proti některým typům HPV nám umožňuje výrazně snížit výskyt nemocí, které jsou projevem jejich dlouhodobé perzistence v organismu. Vedle zatím dostupné sekundární prevence karcinomu hrdla děložního spočívající v časném záchytu cytologických změn se tak dostáváme k účinné primární prevenci nejen karcinomu hrdla děložního, ale částečně i dosud nescreenovaných a nescreenovatelných karcinomů vulvy, vaginy, anu, penisu, oblasti hlavy a krku a benigních lézí s výrazným sklonem k recidivám – genitálních bradavic a papilomů dýchacích cest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: