Hpv 16 plus gravidni

dobry den, je mi 33 let, mam 2,5 rocni dite a mam opakovany nalez HPV 16,riziko CIN 2 az CIN 3(podstoupila jsem biopsii,ted cekam na detailnejsi rozbor z laboratore ci naklon spise k CIN 2 ci CIN 3).mela jsem podstoupit prvni konizaci cipku.zjistila jsem,ze jsem ale v sedmem tydnu tehotenstvi. co mohu ted ocekavat za postup ze strany sveho gynekologa?co plod,jake riziko pro nej HPV znamena?a jaka rizika pro me jako rodicku?mel by si manzel zajit k urologovi ci na jine lekars.pracoviste a nechat si udelat testy?dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

K přenosu HPV infekce z matky na dítě dochází většinou přímým kontaktem dítěte s genitálními bradavicemi během porodu. V minimálním procentu dochází k přenosu infekce na plod i během nitroděložního vývoje. Virus byl dokázán i v plodové vodě HPV infikovaných matek. Další postup bude záležet na výsledku biopsie, zda CIN II nebo III pravděpodobně budete jen sledovaná,až v krajním případě by se sáhlo k malé šetrné konizaci a problém by byl vyřešen. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: