Hpv

Zravím Vás. Asi před měsícem jsem pokládala otázku a nebylo mi na ni odpovězeno. Byla jsem na vyšetření kde jsem měla ortel - těžká displaze ASKUS H - konizace čípku, a před zákrokem se nechat očkovat. Jelikož jsem měnila lékařku, a předešlá mi dělala stěry před půlrokem, bylo mi divné, že mám nějaké takové změny, když jsem byla OK. Tak jsem si to nechala jinde překontrolovat a bylo mi sděleno, že jsem HPV pozitivní, tzn,. že se nemám v žádném případě očkovat, a že genotyp HPV 16,18,45 - negativní, tzn. žádný zákrok nepostupovat! Musím podotknout, že testy byly rozdílné. U druhého testování mi byly vzaty tři vzorky, místo jednoho stěru. Jak je to možné. Můžou také výsledky ovlivnit léky, které beru na močový měchýř??(Triprim tabl. 200mg.) A také je rozdíl jestli vám stěry dělají těsně před, či po menstruaci? Děkuji za vaše věnování odpovědi.

Odpověď odborníka:

1) I v případě HPV pozitivity se domnívám, že očkování je pro vás vhodné. Chrání vás totiž před dalšími typy viru, kterými ještě infikovaná nejste. 2) Stav sliznice děložního čípku se může měnit, záleží na ev. infekci či mechanickém poškození ( pohlavní styk). Důležité je také odebrat vzorky ze správného místa. Pokud vám byly odebrány 3 vzorky, tak je to jistě vpořádku. 3) Užívání antibiotik by mohlo ovlivnit stav sliznice, pokud by na ní byl bakteriální zánět, který by antibiotika vyléčila. Během menstruačního cyklu také dochází k určitým změnám slizice.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: