Hpv

Dobrý den, nakazila jsem se HPV asi pred pul rokem a byla jsem na odstraneni kondylomat. S pritelem jsme spolu pres dva roky a jsme si verni. Jak jsem se mohla nakazit? je mozne, ze by se nakazil u sve predchozi partnerky, se kterou uz neni 3 roky a vir se v nem drzel tak dlouho, aby pak nakazil me?Nekde jsem cetla, ze vir zustane pak v krvi naporad.On zadne priznaky nema.Dekuji mockrat za odpoved.Oprvadu jsem z toho zoufala, nevim, zda to znamena, ze by mne musel byt neverny. Prosim napiste!!!Prosim!

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Virus HPV se v 99% přenáší pohlavním stykem. Pokud byl tedy váš přítel i vaším prvním sexuálním partnerem, je vysoce pravděpodobné, že jste se nakazila od něho. Váš přítel může být virem infikován i celé roky a být jeho přenašečem, aniž by u něj došlo k vytvoření kondylomat, vždy záleží na imunitním systému jedince, jak se s infekcí HPV dovede vypořádat. Skutečnost, že u vás došlo k vytvoření kondylomat určitě nezakládá důvod k tomu se domnívat, že vám byl váš přítel nevěrný. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: