Hpv

Dobrý den, je mi 37 let, mám tři děti a při pravidelné gynekologické prohlídce mi byl diagnostikován HPV s doporučením biopsie. z Z nálezu jsem byla tak zděšená, že jsem zapomněla lékaři položit následující dotazy: Jak jsem se mohla nakazit, když mám jediného partnera od 22 let, on taky nikoho neměl. Přerušila jsem styk s manželem, ale asi už jsem ho nakazila, mám ho poslat k nějakému lékaři? Nemůžu nějakým způsobem nakazit někoho dalšího, mám strach hlavně o dcery, mám dodržovat nějaké speciální hygienické pravidla? A hlavně, na biopsii jsem objednána až za dva měsíce, není to pozdě? Nemůže během této doby dojít k obrovskému zhoršení? Omlouvám se za své dotazy, již jsem ztratila dvě kamarádky kvůli rakovině a tak se bojím. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

1)Přenos je možný jedině pohlavním stykem. 2)Vašemu manželovi žádné zvláštní riziko nehrozí, pokud by měl nějaké obtíže, byly by to drobné bradavičky na zevním genitálu. 3) Žádná speciální hygienická pravidla dodržovat nemusíte. 4)Neuvádíte, o jaké změny na děložním čípku jde, takže se nemohu vyjádřit k další prognose. Ale za ty 2 měsíce k žádné zásadní změně jistě nedojde. 5) Jakékoli podrobnosti by bylo nejlépe konzultovat s vaším lékařem, který zná přesně váš nález.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: