Hpv

Přeji vám krásný den. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mohou bradavičky papilomaviru poškodit plod? Jsem ve 28.týdnu těhotenství a lékař mi doporučil prozatím nic s bradavičkami nedělat a ihned po porodu se nechat přeočkovat proti HPV. První bradavička se objevila cca před 14 dni. Sama upadla. Nyní se mi ale tvoří malý shluk na tomtéž místě. Jedná se mi hlavě o zdraví mého nenarozeného miminka. Může tedy HPV dítě nějak ohrozit? Může tento virus získat z mojí krve? Je mi 25 let. Sexuálně aktivní jsem osm let, měla jsem čtyři partnery. Poslední partner je můj manžel, se kterým jsme spolu rok, jsem svému partnerovi věrná. Předem Vám velmi děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jsou bradavičky skutečně vyvolané HPV, může se dítě během porodu infikovat ( kůže, dýchací cesty), měl by být proveden císařský řez. Spíše bych se přikláněla k tomu, odstranit vše už teď.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: