Hpv

Dobrý den, před zhruba dvěma lety se u mě objevily condylomata a byl mi tudíž prokázán i HPV. V jiných dotazech Vaší diskuze jsem se dozvěděla, že HPV samovolně zničí imunita po několika měsících. Já jsem se chtěla zeptat zda když můj následující partner se kterým žiju již delší dobu (rok a půl) , který infekci ode mě určitě chytil, si můžeme tuto infekci navzájem předávat a tudíž nemůže dojít k jejímu vymizení- zda to tak je nebo není. Druhý můj dotaz je takový zda tato infekce má vliv na pozdější otěhotnění. A do třetice : zda když jsem se po nákaze nechala očkovat a HPV by moje imunita zdolala, zda budu pak chráněna vakcínou (Silgart). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

ad 1 infekce může spontálně vymizet a zůstanou jen protilátky jako obraz proběhlé infekce ad2 o otěhotnění se neobávejte ad3 viry které způsobují kondylomata jsou jiný kmen než který způsobuje rakovinu čípku a Silgard učinkuje proti oběma typům,očkování by se vám vyplatilo příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: