Hpv

Dobrý den, velice Vam dekuji za odpoved! Jen pro upresneni opakuji cast sveho dotazu: Přenesl by se virus při líbání pouze do ústní dutiny a nemohl tedy způsobit rakovinu děložního čípku? A lze urcit nejakou dobu, po kterou by k nakaze touto cestou mohlo po oralnim sexu dojít (jak dlouho muze virus hpv prezivat na ustech)? Dekuji za odpoved! Dobrý den, v diskuzi bylo několikrát uvedeno, že virus způsobující rakovinu děložního čípku je přenosný i jinými cestami, než přímým pohlavním stykem - je možné, aby muž ženu nakazil pouhým líbáním, pokud měl předtím (řekněme předchozí den) pohlavní styk s jinou ženou, kterou uspokojoval i ústy (orální sex)? Přenesl by se případně virus při líbání pouze do ústní dutiny a nemohl tedy způsobit rakovinu děložního čípku?Děkuji za odpověď! Simona Odpověď odborníka: Dobrý den, přenos HPV je obvyklý pohlavním stykem, avšak není úplně vyloučen ani přenos jinou cestou, tedy např. použitím kontaminovaného prádla osušky nebo jiného předmětu,teoreticky tedy možnost kterou uvádíte není na 100 procent vyloučena Příjemný den

Odpověď odborníka:

Virus se přenese pouze do místa kontaktu, tzn. z dutiny ústní se nemůže přenést do genitální oblasti. Inkubační doba je od několika týdnů do několika let!

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: