Hpv

Mohu se zeptat ?? Všude se píše něco jiného : někde se píše že když používáte při styku kondom tak se HPV nemůžete nakazit a někde jinde se píše že zase může tak prosím jak je to teda ?? Můžu se nakazit když budeme používat při styku kondom ?? A jestli mohu dostat rakovinu děložního čípku ?? Děkuji za odpověď ;)

Odpověď odborníka:

Virem, který způsobuje karcinom děložního čípku, by jste se při používání kondomu nakazit neměla. HPV však může způsobovat i genitální bradavice, které se mohou nacházet v blízkosti genitálu nekryté kondomem.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: