Hpv

Dobrý den, asi před 4 lety mi gynekolog nalezl kondylom a postupně se mi rozmnožily. 2x jsem byla na jejich odstranění, ale vždy se vrátily. Pak mi lékař doporučil očkování proti hpv, které jsem absolvovala a bradavice se potom po dalším odstranění již nevrátily. Jaký je Váš názor? Je toto běžná praxe? Taky jsem čekala, že bude gynekolog následně sledovat, jestli hpv mám nebo ne, ale při preventivní prohlídce mi oznámí jen výsledky stěru. Můžu žádat o vyšetření na hpv anebo to je automatické a lékař by mi sdělil pouze pokud by bylo něco v nepořádku? Bojím se totiž, že se mi následně může rozvinout i nádor na děložním hrdle. Jaká je pravděpodobnost? A další otázka, jak je to s přenosem viru, pokud kondylomata zrovna nemám? Díky za reakci.

Odpověď odborníka:

Testy by byly zbytečné,protože je prokázáno, že očkování plně chrání ženu před rakovinou děložního hrdla a pokud to byla vakcína Silgard tak i před kondylomaty. Příjemný den bez obav.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x