Hpv

dobry den,uz 2 roky se snazim otehotnet a kdyz jsem konecne zacla navstevovat lekare kvuli umelemu oplodneni vysla my cytologie č.5 lekar me poslal na konizaci.Před tydnem prisli vysledky a bylo my receno ze je to CIN 3 a musim jit na trachlektomii.mam strach s rakoviny a lekari ne nic konkretniho nechteji rict.moc dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě je dobré podrobit se výkonu na čípku - trachelektomie. /CIN3 znamenají poměrně pokročilé změny - spíše možnosti, že by mohla rakovina vzniknout - takovému stavu se říká těžká dysplasie, ale někdy také počínající rakovina čípku/. Po zhojení trachelektomického výkonu - který se provádí se u pacientek s počátečním stádiem nádoru děložního čípku, které plánují těhotenství - po určitém časovém odstupu budete moci pokračovat v procesu umělého oplození. Trachelektomie je tedy takový "šetřící" operační výkon, který bere ohledy právě na to, že chcete ještě mít děti. Konkrétně říci nelze předem nic, přišla jste ale celkem včas, podstupte operační výkon, po výkonu si nechte regenerační pauzu, věnujte se své stravě a sobě sama - prevence stresu, péče o psychiku a poté můžete po poradě s lékařem pokračovat v úsilí o dítě. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: