Hpv

Dobrý den. Pohlavně žiji už pět let (je mi 24). 4 roky jsem měla stálého přítele a pravidelně jsem chodila na cytologické stěry - byly v pořádku. Na posledním stěru jsem byla v červenci 2008 - výsledek ok. Poté jsem se s přítelem rozešla a mám jiného - pohlavní styk jsem měla pouze s ním, zhruba od září doposud. Nyní v lednu mi na vyšetření byl zjištěn CIN II a přítomnost viru HPV a byla jsem poslána na konizaci. Prosím Vás, souvisí to s mým současným partnerem? Vím, že mi byl jednou nevěrný - v září. Dá se říct, jestli je to tím, nebo jak je to pravděpobné? Může to být jeho "vina"? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možné jsou samozřejmě všechny možnosti. Která je ale správná nelze takto určit. Nedávejte ale svému příteli za vinu, že je nositelem (přenašečem HPV). Tento virus totiž u mužů bežně "žije" v oblasti předkožky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Články: Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Exotická jídla na dovolené...
Slezina
Články: Slezina
Slezina je orgánem s mnoha...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: