Hpv

Má nová přítelkyně se mi svěřila, že se lečila v 15ti letech s HPV virem, prý byla na laserovém zákroku. Teď je jí 17 a mě zajímá, jestli může být infekční a můžu se od ní nakazit. Říkala, že je vyléčena, ale já se dočetl, že HPV se nedá vyléčit. Je možné, aby se člověk tohoto viru zbavil? Jaká jsou rizika, že se nakazím? Prý ani kondom není dostatečnou ochranou. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pravdou je, že infekce se nedá vyléčit, musí si poradit Vaše imunita. Kondomem viry prochází. Nakazit se můžete, i nemusíte. Existuje testace HPV, lze na vyžádání u gynekologa a je to zpoplatněné vyšetření.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: