Hpv

Dobrý den, přítelkyně má opět problémy s čípkem, gynekolog chce vzít biopsii čípku. Cca před 5 lety měla HPV. Jlikož jsme si věrni, je možné, že jde o recidívu z mé nebo její strany? Navíc k synovi jezdí nová přítelkyně, která se u nás i koupe, nevím, zda může být přenost třeba od ní na nás, pokud by byla se synem pozitivní na hpv..

Odpověď odborníka:

Přenos HPV při koupání je vyloučený. I když jste si věrni, může dojít k reaktivaci viru v tkáni, záleží velmi na stavu imunitního systému, zda si s infekcí trvale poradí, nebo ne.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: