Hpv a kyselina listová?

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli když má v sobě žena HPV virus a občas se to projevuje ve formě bradaviček na genitáliích, tak když by užívala v těhotenství vysoké dávky kyseliny listové, která podporuje dělení buněk, tak jestli to může působit i na hojnější dělení tohoto viru? A jestli se to třeba i případně nemůže zvrhnout v nějaký horší - rakovinový - stav?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kyselina listová viry neovlivní, zvrhnout se nemůže, genitální bradavice a rakovinu čípku způsobují jiné typy HPV viru

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: