Hpv a následné objevení bradaviček

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala vaginální herpes a od té doby mám neustálé obtíže. Již měsíc mám ve větším množství výtok, který obvykle nic nedělá (myslela jsem, že je to jen určité "rozhození" organismu z prodělaného HPV a je to po určitou dobu normální). Občas! mi ale přijde, že lehce svědí. Dnes jsem si v poševním vchodu našla asi tři malé, špičaté bradavičky a samozřejmě se chystám v nejbližší době k lékaři. Bylo zde ale v několika odpovědích doporučováno nechat se očkovat vakcínou Silgard. Já ale byla očkovaná ještě před zahájením pohlavního života Cervarixem. Má tedy Silgard ještě cenu? Musím se také do odstranění a zahojení bradaviček vyhýbat sexu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejprve navštivte gynekologa, zda se jedná o kondylomata či ne. Očkování Silgardem je zbytečné, máte očkován Cervarix (má lepší ochranu dle studií proti rakovině děložního čípku, ta je závažnější než kondylomata). Další postup po vyšetření lékařem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: