Hpv a vřidek na čípku

Dobrý den, je mi 38 let. V březnu mi gyn.z cytologie vyšlo hpv. Byla jsem po chřipce a atb.měla jsem 39 horečky. V mladí kolem 20 jsem měla vřidek na čípku, občas jsem měla špinění. Dr.mi k tomu tehdá nic neřekl, dal mi čípky a vřidek se asi stratil, už si to nepamatuji :( mám jineho gynekologa a na tohle jsem uplně zapoměla. Je možné, že už tehdy jsem mohla mít to hpv a ted se tou chřipkou probudilo? Neměla jsem od 12 let horečky, že by se to tou oslabenou imunitou probralo? Po těch atb.jsem dostala gyn zánět.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, změny na děložním čípku jsou způsobeny HPV infekcí, což je virová infekce a ta samozřejmě souvisí s oslabením imunitního stavu. Její projevy jsou ale rozhodně pomalejší, je proto velmi málo pravděpodobné, že by se změny na děl. čípku objevily ihned po proběhlé horečce a onemocnění.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: