Hpv cin 3 v 10 tt těhotenství

Dobrý den,jsem 10tt těhotenství a byl mi ted zjištěn HPV CIN 3.Jaká je šance že dítě donosím,jaká mě ted čeká léčba? Nechci o dítě přijít.Mužu hpv přenést na plod? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dítě můžete v pořádku donosit. Nyní budete sledována, jak se nález na čípku vyvíjí. V těhotenství se provádí chirurgické ošetření, pouze pokud dojde k rozvoji invazivního nádoru. Jiná léčba se neprovádí. Na plod se infekce převede jen velmi vzácně, ale pokud by byly HVP bradavice ve větším množství přítomny v porodních cestách během porodu, riziko nákazy by bylo vysoké. Proto se buď bradavice před porodem odstraní a když to nejde (je jich mnoho apod.), rodí se císařským řezem. Pozn. I kdyby se infekce na dítě přenesla, nemusí to hned znamenat těžké poškození zdraví dítěte - záleží na infekční náloži, na tom, kde se bradavice objeví atd. přeji Vám, aby těhotenství a porod proběhly bez problémů.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: