Hpv, cytologie

Dobrý den, měla jsem podezření, že jsem od partenra byla nakažena HPV virem. Požádala jsem svou doktorku mimo cytologického vyšetření i o testy na HPV. Bylo mi sděleno, že cytologie vyšla bez jakéhokoliv nálezu, ale HPV je pozitivní. Paní doktorka mi řekla, že je spousta žen, které v sobě mají vir HPV, ale nijak se neprojevuje a že, 90% žen se vyléčí samo a 10%- ti musí být odebrána tkáň... Mám pravidelně každý rok docházet na vyšetření a s pozitivním HPV si nedělat hlavu. Prosím o zprávu zda jsou moje informace pravdivé a pokud ano je třeba nějaká prevence? Např. braní tablet lactobacilus, nebo nějaké speciální přípravky pro posílení imunity? Nerada bych něco zanedbala. Děkuji a jsem s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, info je absolutně pravdivé. Prevence nádorového onemocnění děložního především spočívá v pravidelných kontrolách u gynekologa, kolposkopii, odběru cytologie a HPV testech. Takto prováděný screening (prevenivní opatření) dokáže snížit výskyt rakoviny děložního čípku v populaci až o 70%. Dobrý je také přírodní preparát , info zde: http://www.indonal.eu/ Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: