Hpv-eliminace

Dobrý den, měla bych dotaz, na který se velmi různí názory a jsem z toho trochu v nesnázích. Mám kondylomata, tudíž HPV vir. Nechávám si je vypalovat dusíkem + na menší Aldara. Zabírá to. Zevní kondylomata snad již nemám. Ale mám podezření i na bradavice uvnitř. Čeká mě vyšetření na gynekologii a proktologii. A teď , co mi stále není jasné. Někdy čtu, že si imunita, kterou velmi posiluji dokáže s virem poradit z velké většiny sama. Týká se to HPV viru, který se ještě neprojevil např. výsevem kondylomat? Nebo se tělo může HPV viru zbavit, i když už jsou patrné příznaky nemoci? Někdo tvrdí, že je to nadoživotí, někdo, že je tělo schopné se viru zbavit. Můžu se zeptat, zda tím "nadoživotí" je myšlen právě případ, kdy už nemoc propukla? v tom případě, že v těle vir zůstává nebo je i v tomto případě šance na úplné vyléčení ? velmi děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

V případě HPV si většinou tělo do 10 let od získání infekce dokáže samo poradit a infekci eliminuje. Ale v případě oslabení imunity z nejrůznějších vlivů může samozřejmě infekce ve skryté formě přetrvávat po celý život ( nezáleží na tom, zda se objeví bradavičky či nikoli). Bohužel neexistuje žádná 100% účinná eradikační terapie této infekce.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: