Hpv genitální bradavice

Dobrý den, asi před měsícem jsem měla jisté intimnosti (ne pohlavní styk) s mužem nakaženým HPV a gen.bradavicemi. Jsem proti HPV infekci očkovaná, ale přesto jsem se od něj nejspíše nakazila - nasvědčuje tomu odpovídající popis na všech internetových stránkách a vznik malých bradaviček, které jsem si našla. Zajímalo by mě, jak bude pravděpodobně postupovat v léčbě můj gynekolog? Bradavičky jsou malé - dá mi na ně nějaký krém? Zároveň by mě velice zajímalo, jaká je průměrná délka léčby výše zmíněných bradaviček (do doby, než úplně vymizí) ? Měsíc? Pokud jsem tomu správně porozumněla, vir v těle přetrvává delší dobu. Je tedy možné, že ho imunitní systém po nějakém čase zničí úplně, nebo je HPV virus celoživotní záležitostí? Děkuji moc za odpovědi! Anna

Odpověď odborníka:

dobrý den, nejprve se zkouší lokání léčba, krém aldara nebo jiný, dále je vypálení laservaporizace.neodkládejte návštěvu lékaře na dlouho, čím jsou bradavičky menší,tím lépe.HPV může být celoživotní záležitostí.léčba je dle symptomů.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Síla ananasu poráží nejen varixy
Články: Síla ananasu poráží nejen varixy
Toto sladké exotické ovoce...
Protikuřácký zákon – o důvod víc, proč přestat kouřit
Svědění - aktuální téma nadcházející letní sezóny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Boříme mýty o křečových žilách
Články: Boříme mýty o křečových žilách
Objevily se u vás křečové...
Křečové žíly trápily už Kleopatru
Články: Křečové žíly trápily už Kleopatru
Pokud si myslíte, že...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: