Hpv infekce

Prosím Vás o radu. Minulý rok mi byla zajištěna infekce HPV, všechno probíhalo v pořádku bez příznaků. Poslední tři měsíce ovšem špiním mimo menstruaci (užívám antikoncepci už 6 let), objevil se i výtok. Ptám se Vás, zda-li bych se měla obávat a jít co nejdříve v lékaři, domů ze zahraničí se vracím až za pár měsíců, mam vyhledat lékaře? Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nikolo, HPV – human papilloma virus – vyvolává vznik genitálních bradavic (takzvaných kondylomů) u mužů i žen a je zodpovědný za přednádorové změny na děložním čípku a za rakovinu děložního čípku. Krvácení mimo menstruaci, takzvané dysfunkční krvácení, pravděpodobně s touto nákazou nesouvisí, ale určitě se jedná o situaci, která vyžaduje neodkladně gynekologické vyšetření ke zjištění příčiny tohoto krvácení. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: