Hpv infekce

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat: při poslední kontrole, která byla před 3 dny, mi doktor rekl, ze u posevního chodu mám asi 6 malých kondylomat, ale ze s tim nic delat nebude, ze se s tím má imunita vyrovna... je možné to nechat takto být? Navíc mě svědí u vstupu do konečníku, mám tedy strach, jestli to nemůzu mit i tam.. Mám již objednaný indonal, chtěla bych si koupit i epigen intimo, je možné si ho stříkat i kolem konečníku, předpokladam, ze do vstupu se určitě dostane? Navíc se léčím s bakteriál. infekcí, beru antibiotika, a macmiror, léčba zhruba na měsíc, k tomu chci brát tedy ten indonal... Zajimalo by mne, je možné se nechat očkovat vakcinou silgard i během této mé léčby, a brát přitom i ten indonal, který je také prevenci HPV a rakoviny děloz. čípku. Neohrozi ta vakcina působení antibiotik (doxybene,klabax)? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, kondylomata bych nenechávala, dala bych je odstranit vzhledem k možnému růstu.ale váš lékař ví o Vás více,tak má důvod, přoč zvolil tuto variantu.svědění v oblasti konečníku může být předzvěstí kondylomat v této lokalizaci. s indonalem nemám zkušenost, osvědčený mám krém aldara (na recept s doplatkem cca 600kc).cervarix bych ve vašem případě nedoporučila, jste již infikována hpv vire 6a 11, vhodná by u Vás byla vakcína cervarix. léčba se nevylučuje s antibiotikama. více o očkování Vám řekne Váš gynekolog.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: