Hpv infekce

Dobry den,je mi 22 let a ma gynekolozka zjistila pomoci citologie ze mam lehke zmeny na cipku zpusobeny virem hpv ktere nekolik mesicu pretrvavaly a pote sami zmizeli dochazela sem na prohlidky po pul roce a byli negativni jenze ted se mi zmeny obevily znova a nechapu z jakeho duvodu mohlo by se to zhorsit? cetla jsem ze kdyz to v nizkem veku zmizi obvykle se uz nevraci..mela bych se nechat i presto ockovat?a bylo by ockovani ucinne? Dekuji..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování vás může ochránit jen před případnou budoucí infekcí, ne pokud již HPV infekci máte. Je možné požádat gynekologa o testování na přítomnost HPV infekce. Změny na čípku mohou stagnovat, mohou opět zmizet, a samozřejmě se mohou i zhoršovat. U lehkých změn je vysoká šance, že zmizí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Články: Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Nikotin je ve své čisté...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: