Hpv - kondylomata

Dobrý den, od dubna se léčím s kondylomaty. Poprvé jsem byla na operaci v celkové anestezii. Po operaci vypadalo vše dobře, avšak za týden od operace se začali kondylomata znovu objevovat. Nyní používám mast Aldara, některé bradavičky zmizeli, ale některé se drží zuby nehty. Začínám být zoufalá. Objednala jsem si doplněk stravy Indonal partner for woman s nadějí, že kondylomata vymizí. Můj obvodní lékař mi řekl, že se při kondylomatech doporučuje přeočkování proti rakovině děl. čípku. Já jsem byla v 16 letech očkována Cervarixem. Můj dotaz tedy zní, zda je možnost nechat se nyní ve 20 letech očkovat Silgardem a očekávat pozitivní výsledky = vymizení kondylomat? Děkuji Vám předem za radu, moc mě toto onemocnění trápí, udělala bych cokoli, abych se kondylomat zbavila.

Odpověď odborníka:

Kondylomata způsobuje jiný typ viru než rakovinu děložního čípku, nejsem si jistá, zda by očkování mělo smysl. Zkuste ještě homeopatii či jiné alternativní postupy ke zvýšení protivirové imunity, příp. i imunologické vyšetření.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: