Hpv možné nakažení

Dobry vecer. Mam takovyto problem: Chodil jsem s divkou ktera byla po operaci. Jednalo se o nabeh rakoviny delozniho cipku zapricineno nakazenim HPV virem od jejiho byvaleho pritele. Zakrok byl uspesny a i na pozdejsich kontrolach bylo vse v poradku pry. Priblizne necele 4 mesice od tohoto zakroku jsme spolu meli ne jeden pohlavni styk pri kterem jsme vzdy pouzivali kondom. Ale jak jsem se dozvedel uz drive tak pred nakazou HPV kondom neochrani kdyz staci pouze dotyk genitalii. S mou predeslou pritelkyni jsme meli 2 roky pohlavni styk s pouzitim HA a nikdy zadny problem nemela a ani ja ne. Ani ted ja zadne problemy nemam a nic nepocituji a tak to je uz pul roku od posledniho pohlavniho styku s tou partnerkou ktera byla na tomto zakroku. Chtel jsem se tedy zeptat jestli je mozne ze jsem se od te partnerky mohl nakazit kdyz uz byla po operaci cca 4 mesice. Kdyz se to u me nijak neprojevuje tak si prave nejsem jist abych tento virus nemel v sobe take a nenakazil pripadne mou stavajici pritelkyni. Bohuzel nevim o jaky primo virus se u te byvale partnerky jednalo. Dekuji za vasi odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento virus je velmi rozšířený, zda jej v śobě máte, je možné zjistit spec.testováním (kontakt a info zde: http://www.hpvinfo.cz/index.html#testy), ale existuje mnoho druhů (až 120typů). Partnerka se potom může nechat očkovat, kondom výrazně minimalizuje přenos a také zdravý způsob života může hodně přispět k tomu, že až máte třeba virus v sobě, ale nemusíte (i partnerka) onemocnět.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: