Hpv nákaza

Dobrý den. V srpnu 2007 u mě cytolog. vyšetření prokázalo přítomnost HPV. V listopadu 2007 bylo vyšetření již negativní. Poté jsem se nechala očkovat vakcínami Silgard. Dnes mi přišla zpráva z cytologického vyšetření, které mi bylo provedeno v rámci preventivní gynekolog. prohlídky před měsícem, opět se objevila infekce HPV. Je mi 29 let, mám přes 2 roky stálého partnera. Chtěla bych vědět, 1/jak dlouho může HPV přetrvávat u muže a 2/ zda je možné, aby mě partner znovu nakazil i přesto, že neměl jinou partnerku. Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, a jedná se o pohlavně přenášenou HPV infekci? HPV existuje několik druhů. Silgard také nechrání proti všem druhům HVP, ale jen proti těm, které mají potenciál způsobit rakovinu děložního čípku. Jinak: ad 1/ může přetrvávat několik dní i několik měsíců a může dojít k infekci dalším HPV. ad 2/je to možné.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: