Hpv - nový partner po konizaci děložního čípku

  • Dotaz od: XXXXluciXXXX.X
  • Publikováno: 22.7.2010
  • uLékaře.cz

Vážený pane doktore, mám tento dotaz. Před 3 lety jsem úspěšně podstoupila konizaci děložního čípku. Od té doby žádný problém. Měla jsem velké množství vysocerizikových HPV. Nyní chodím s novým partnerem, který bohužel má vysocerizikový genotyp HPV včetně typu 16 a 18. S bývalou partnerkou provozoval orální sex, chtěla bych se zeptat, pokud by se mu virus dostal do úst, za jak dlouho vymizí a je bezpečné líbání s ním? S bývalou partnerkou spal naposledy 13.3., potom začal chodit se mnou a první chráněný sex jsme měli 5.6. Od té doby jsem byla dvakrát na testech HPV s negativním výsledkem. Je zde nějaká inkubační doba, než se virus objeví? Ale vždy jsme se líbali, je to bezpečné, nebo je riziko dotýkat se ho jakkoli? Moc děkuji za odpověď, s tímto virem jsem si užila své a dost se bojím. Lucie.

Odpověď odborníka:

1) Rozhodně doporučuji očkování proti HPV, i ve vašem věku a s vaší anamnézou má toto očkování smysl. 2) Pokud se jedná o zdravý organismus, většinou cca do 2 let si tělo s touto infekcí samo poradí a nedojde ani ke vzniku klinických projevů infekce. 3) Inkubace může být několik týdnů až měsíců.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: