Hpv očkování

Dobrý den, minulý týden jsem podstoupila konizaci čípku z důvodu nálezu CIN III. Doktor mi doporučil nechat se po zákroku naočkovat vakcínou proti HPV viru s tím, že při zákroku mi byla velkáí část viru "odebrána" a vakcinace zabrání recidivě. Zvláště pak když mám stálého sexuálního partnera, který se téměř určitě odemě "nakazil" a mohl by mi tak virus "vrace zpět". Prosím Vás o odpověď, jaký je Váš názor na toto řešení? Popř. jakou vakcinu byste doporučila? Velmi děkuji za Váš čas

Odpověď odborníka:

dobrý den, vakcinace by v tomto případě byla dle mého názoru zbytečná, resp.nelze očekávat ,že 100% zabrání recidivě.vakcina je preventivní a ne léčebná, tzn.vzniklé léze neodstraní .důležité je pečlivé sledování.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: