Hpv – papilomatóza hrtanu

Dobrý den, v současné době se léčím s kondylomaty na hrázi i v oblasti okolo konečníku. Tekutý dusík na venerologii v kombinaci s Tea tree olejem, občas Verrumalem , konzumuji již dva měsíce Hlívu ústřičnou v tabletách, Vironal, Indonal , Chlorellu, vitamíny, přestala jsem kouřit. Po lehce úmorném tříměsíčním boji to vypadá , že na hrázi jsou bradavice pryč, u konečníku zatím ještě malinko jsou , ale nové se netvoří a staré mizí po Tea tree oleji. Koncem měsíce se chystám na cytologii . Budu doufat, že ve vagíně žádné bradavice nejsou . Nebo hůř, zda nejsem nakažena ještě jinými typy HPV virů. Na venerologii se mi dovnitř nedívali a můj gynekolog výskyt bradavic uvnitř vyloučil, ale již před nějakou dobou. Pobolívá mě i v podbřišku. Nakazila jsem se od kamaráda, netušil, že má HPV. Bohužel jsme v době, kdy byl u něj přítomný výsev kondylomů provozovali jak vaginální, tak anální , tak i orální sex. Jen jednou, ale zdá se, stačilo to…. Když už jsem se začala radovat z případného úspěchu v boji s bradavičkami v intimní oblasti, tak mě přepadla bolest v krku, bez teploty, jen úporné pálení při polykání, zarudlé mandle . Myslela jsem na angínu, ale tohle trvalo jen dva dny a nyní , když bolest odezněla a já se podívám do krku, vidím na zadní straně za mandlemi jakoby hrbolky (bohužel nevím, jestli jsem je tam měla i před tím nebo ne) pár bílých teček na mandlích a na obloucích okolo čípku, který je na patře. Současně mám pocit, že mi něco vadí při polykání, ale jen na jedné straně. Ne uprostřed krku. Okamžitě jsem propadla panice a hledala informace na netu. Je možné, že bych měla současně všechny tři možnosti onemocnění genitálními bradavicemi najednou? Tedy ještě navíc papilomatózu hrtanu? Vím, že mě pošlete na ORL, kam se asi budu muset vypravit. Mate mě ta bolest, která ale po dvou dnech ustoupila. Sleduju svůj hlas, neustále se do krku dívám. Je možnost, že by bradavičky, spíše hrbolky z krku samy vymyzely, pokud by byla HPV infekce mou léčbou potlačována a vyloučena z těla díky imunitnímu systému? Nebo je vždy nutný chirurgický zákrok? Pomůže kloktání zředěným Tea tree, který mi tak dobře funguje i na bradavice na genitáliích? Budu mít navždy utrum s orálním sexem? Dá se případná papilomatóza hrtanu přenést i líbáním? Moc děkuji za odpověď, jsem z této situace víc než zoufalá. Mohla byste mi prosím popřípadě doporučit nějakou ORL ambulanci v Praze, o které víte, že se s v ní s tímto onemocněním setkali?

Odpověď odborníka:

Teoreticky je možné, že o papilomatosu půjde, ale organismus si ve většině případů dokáže k infekcí poradit. ORL vyšetření je nutné. Doporučuji ještě vyšetření na imunologii, zda netrpíte nějakou poruchou imunity. Do budoucna by bylo asi vhodné podstoupit očkování proti HPV.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: