Hpv- prenos infekce

Dobrý deň, histologicky mi boli dg. condylomata accuminata. Chcem sa spýtať na sex s ďalšími partnermi. S kondómom ? Vraj ale aj tak pred šírením nechráni... S nikým? Pre boha!!!:/ Nechcem HPV- čko šíriť ďalej a niekoho ďalšieho vystaviť podobným problémom s terapiou, aké som mala ja. A neviem si predstaviť, kto by so mnou spal ,keby som mu povedala,že som prekonala genitálne bradavice.... Cítim sa tak trochu v pasci . S partnerom, kt. ma pravdepodobne nakazil, sme sa rozišli. Odvtedy sa bojím s kýmkoľvek ďalším spať. Mohli by ste mi poradiť ? Event výber vakcíny Silgard vs Cervarix. Na infek. lekárstve nám bol doporučený Cervarix, s tým, že moŽe event. skrížene reagovať na HPV 6,11 a jeho účinné titre na silne rizikové kmene zotrvávajú vyššie oveľa dlhšiu dobu, naopak niekto radí Silgard ,lebo je aj na condylomata... Vakcíny nie sú terapeutické ,takže asi je naďalej možnosť ,že niekoho nakazím...Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování silgardem je již zbytečné, jste nakažená, cervarix v úvahu přichází,ale také pozdě, ikdyz jeho částečný účinek je možný. Ve Vaší situaci nevím, co poradit...jezte vitamíny, aby bylo tělo silné bojovat proti infekci..

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: