Hpv vir

Dobrý den, před půl rokem mi sdělin můj gynekolog, že mi nevyšly výsledky stěrů z čípku, nikdy jsem takový problém neměla a vyčetla jsem, že tento vir se přenáší pohl.stykem, mám už přes rok a půl stálého partnera. Taky jsem četla, že je to ovlivněné imunitou, je tedy možné, že jsem tento vir chytla od partnera, s kterým jsem byla před 2 lety nebo se projevuje okamžitě po styku s někým, kdo tento vir má?? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Těžko soudit, je ale možné, že virus jste měla v sobě a teprve nyní začal být aktivní. HPV je více druhů. Uvádí se, že je dnes "promořeno" viry HPV až 80% lidí, aniž by u všech proběhla infekce. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Články: 3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Skoro každý rodič si prošel...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Články: Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Celiakie je onemocnění, při...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Popálenina způsobená dnes nemusí bolet tak jako v minulosti
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: