Hpv vir

Dobry den, byl mi zjisten LSIL vcetne HPV. Proto bych mela dotaz. Kdyz se vylecim a budu mit pohl.styk s pritelem nemohu se znovu nakazit? Nevim zda jsem se nakazila od nej a jestli ma HPV i on.s nikym jinym jsem pohl.styk nemela. Ptala jsem se sveho gynekologa zda by pritel nemel jit take na nejake vysetreni, ale rekl, ze je to zbytecne. Presto nevim zda ho nekam radeji neposlat, nechci se znovu nakazit pokud ma HPV i pritel. Take by mne zajimalo jak se leci muzi, pokud se u nich prokaze HPV vir? Vsude se pise jen o zenach a o rakovine del.cipku, ale o muzich jsem nic nenasla. Dekuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouhá přítomnost HPV viru se nijak neléčí. Organismus dokáže infekci zničit vlastními silami během několika měsíců. Pokud přítel nemá žádné obtíže, je skutečně zbytečné posílat ho na vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: