Hpv vir

Dobrý den, před 2 měsíci mi byl diagnostikován znepokojivý nález v děložním hrdle způsobený HPV viry, před 6 týdny jsem byla na zákroku- konizaci-kde mi byla problematická tkáň odstraněna, histologie je v pořádku, ale HPV vir zůstal. Co teď? Je tento virus v těle přenosný na partnera? A dá se s ním nějak účinně bojovat-např. očkováním? Je mi 38-je to v mém věku ještě účinné? Není zrovna nejlevnější. Nebo je to otázka imunity těla? Pak ještě další věc-při sexuálním styku je nutné vždy používat kondom? Popř. kdyby měl přítel i jinou sexuální partnerku kromě mě, je možný přenos? Děkuji za odpověď, Věra

Odpověď odborníka:

Očkování ve věku 38 let asi by nemělo příliš velkou cenu problematická část čípku byla odstraněna histologie byla normální, virus v těle může bez jakýchkoliv příznaků přežívat dlouhou dobu a je jím promořená značná část populace, myslím,že kondom není nutno používat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: