Hpv vir a bradavice na prstu

Dobrý den, přítelkyni (21 let) byly na gynekologii při cytologii zjištěny změny na děl.čípku - HPV viry, po půl roce byla již. cyt. negativní. Jsme si na 100% věrní, a proto by nás zajímala příčina. Je možné že mohu být nakažen HPV virem již od narození? Má maminka měla často bradavice na rukou, poté jí zmizely. Já je měl také (od 15 let), nyní mi na prstu zůstala jen jedna, která nikdy nezmizela (viz foto). Na penisu mám také již dlouhou dobu podivné výrůstky (viz foto), ale nevím, zda se může jednat o HPV vir. Zajímalo by mě také, zda může bradavice na rukou s HPV viry souviset a zda mohla nebo může v budoucnu nějak ovlivnit stav mé přítelkyně (zda tedy může u ní vyvolat opět nějaké změny na děl. čípku a být původcem HPV viru) a nebo tato bradavice nepředstavuje žádné riziko pro mě ani pro přítelkyni? Moc děkuji za pochopení.

Odpověď odborníka:

dobrý den, každý se setká s virem HPV, většinou si s virem poradí imunita. Bradavice na rukou nejsou projevem HPV infekce, penis bych nechala zkouknout urologem, ale dle fotky nevidím nic neobvyklého.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: