Hpv vir a lecba

Dobry den,pred 3 lety jsem podstoupila konizaci cipku pro 3 stupen zmen,pravidelne chodim co pul roku na stery,letos v cervnu mi byl zjisten 2 stupen a dalsi kontrola az v prosinci,pry by ted ster neproplatila pojistovna.jiz 5 den mam zapachajici sekret jako tehdy pred operaci,jsem zneklidnena,ze musim cekat.co se tyce cipku je moznost odstraneni celeho kdyz dite jiz neplanuji?mohu se pak opet nakazit?P.doktorka mi rekla,ze je to u mne reseni.mela jsem jen 1 partnera a jsem opet zrejme nakazena. a muzi se lecit nemuseji a nemaji potize.....dekuji mnohokrat za odpoved.

Odpověď odborníka:

Zapáchající výtok může být projevem dysmikrobie, nemusí jít vždy u důsledek dysplastických změn na čípku. Odstranění celého děložního čípku či dělohy by samozřejmě bylo řešením. Pak už byste se nenakazila. Muži se neléčí, protože specifická léčba tohoto virového onemocnění neexistuje.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: