Hpv virus

Dobrý den, před dvěma lety mi byl zjištěn lidský papilomavirus, 2 roky se to hlídalo, nakonec jsem podstoupila konizaci, byl zjištěn výsledek 3. stádia předrakovinového stavu, část děložního čípku odstraněn, přítomnost viru se zjistí až za rok. Injekci proti rakovině děložního čípku jsem si nechávala aplikovat po prvním pohlavním styku, ale přítel byl můj první, stejně tak jako já jeho. Je tedy možné, abych se od něj i tak nakazila? Je možné, aby se s tímto virem už narodil, nebo je předpokladem véce partnerů? Za jak dlouhou dobu se vůbec přítomnost viru z gynekologického vyšetření objeví? Mám na mysli od pohlavního styku k zjištění přítomnosti viru u ženy. Nyní mám jiného partnera, ten přede mnou jiné partnerky měl. Styk s ním byl však až pár let po aplikaci injekce, mohla bych tedy vir mít od něj? je rizikové s ním mít pohlavní styk po konizaci, pokud on je ten přenašeč? Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, virus jste pravděpodobně získala od nového partnera, bohužel byla možná vaše imunita nedostatečná, pokud jsou potíže po očkování. S virem se nenarodíte, je získaný.Konizací se může potíž vyřešit, byla odstraněna nemocná část. HPV se dá poznat při změnách na čípku, při pravidelných kontrolách, pokud jsou již vidět.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: