Hpv virus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak máme s přítelem postupovat při léčbě HPV viru. Můj přítel (jsme spolu 3 roky) má už cca 2 roky opakovaně malé bradavičky na penisu. Léčí se pouze na kožním, kde mu je paní doktorka vypaluje dusíkem, zmizí na několik měsíců, ale znovu se vytvoří. Mimochodem je již měl i s minulou partnerkou. Doporučila mu, abych si nechala udělat test na HPV, i když já žadné problémy nemám, chodím na pravidelné gynekologické prohlídky a vše je v pořádku. Test jsem si nechala udělat a vyšel pozitivní (nevím, na kolik a jaké viry se přesně na gynekologii testuje). Je mi 35 let a děti zatím nemám, ale chtěla bych. Otázka je, jak postupovat dál, abychom se oba vyléčili, HPV virus z organismu odstranili a vzájemně ho na sebe opakovaně nepřenášeli! Bojím se totiž možnosti rakovinného bujení! Přílet si test zatím nenechal dělat, je možné, že by pozitivní nebyl nebo je určitě také nakažen? Uvažujeme oba o očkování proti HPV, ale nevím, zda bude účinné, když už tento virus mám(e). Jaké jsou další varianty léčby?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud HPV virus máte již v těle, zbaví se ho jen Vaše imunita. Očkování je v tuto chvíli na nic. Bohužel část viru přejde i přes kondom. Na druhou stranu bradavičky způsobují nízce rizikové typy, ty rakovinu čípku nezpůsobují. Bradavičky spíše obtěžují. Léčba je ještě mastičkou - Wartec nebo Aldara, lze zkusit podporu imunity. Jinak chirurgické odstranění opakovaně

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x