Hpv vírus

Dobrý deň. Mám 26 rokov, pred štyrmi rokmi sa u mňa objavil HPV vírus v podobe malých bradavičiek v oblasti genitálu. V tom čase som navštívil dermatovenerológa, ktorý mi predpísal podofilín. Po nejakej dobe bradavičky ustúpili. Približne o rok sa objavili znova ale v takmer minimálnom množstve. Odvtedy (približne 3 roky) s nimi nemám problém. Zaujímalo by ma, či sa dajú potlačiť len príznaky vírusu HPV alebo aj samotný vírus. Je možné úplné vyliečenie tohto HPV vírusu napríklad obranyschopnosťou resp. imunitou?? Pokiaľ by som sa samotného vírusu nezbavil, je možné mať v budúcnosti deti? Chcel by som vedieť aké komplikácie možu nastať a či je možný normálny porod. Ak sa bradavice nevyskytujú, je možný pohl. styk? Aké je približne riziko v infikovaní? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. S pozdravom Marek Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zničení viru je možné pomocí antivirotik. Co se nákazy při pohlavním styku týče, existuje samozřejmě určitá pravděpodobnost, je však poměrně nízká. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: