Hpv virus

Dobrý den, venerolog zjistil stěrem u mne přítomnost HPV virů s vyšším rizikem. U partnera zjistil HPV vir jiného nižšího rizika. Typy, které zjistil u mne, partner nemá. Je to možné, když jsem neměla jiného partnera? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to možné. Krom pohlavního styku existuje také vzácnější přenos HPV nepohlavní cestou. Vzhledem k tomu, že imunitní systém organismu HPV infekci účinně ničí, mohla se partner infekce již zbavit, zatímco u vás může prozatím ještě přetrvávat. Infekce může být i od jiného partnera z minulosti.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: