Hpv virus

Dobrý den,na gynekologii mi zjistili,ze mam HPV infekci.Hned me zacali lecit.Na dotaz,zda je ohrozen i muj pritel,mi bylo receno,ze ne.Na internetu jsem ale cetla, ze HPV vir u muzu muze zpusobit rakovinu penisu nebo varlat.Nemel by tedy muj pritel jit take na prohlidku k lekari?Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přítel si může pro jistoru vyžádat vyšetření u svého obvodního lékaře nebo kožního či urologa. HPV test pro muže - je plně hrazen zdravotní pojišťovnou. Tento test se provádí ze stěru z penisu speciální kartáčkem, který si musí lékař vyžádat spolu se zkumavkami s transportním médiem od laboratoře. Jako výsledek byste měli obdržet informaci, zda máte HPV viry s nízkým rizikem (zodpovědné za tvorbu kondylomů) či s vysokým rizikem (zodpovědné za rakovinu děložního čípku) nebo viry nejsou přítomny. Více o tomto testu pro muže se lze dozvědět na stránkách Národní referenční laboratoře pro papillomaviry (www.papillomavirus.cz, popř. přímo odkaz na stránky o odběrech vzorků pro tento test) nebo od jejich pracovníků. Další postup se potom bude odvíjet od toho, jestli váš přítel bude pozitivní nebo ne. Informace vám potom sdělí ošetřující lékař. Vyčerpávající info o této problematice najdete ZDE: http://www.hpvinfo.cz/index.html#domaci Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: