Hpv virus

Dobrý den, můj bývalý přítel mi oznámil, že prodělal infekci hpv, nejspíše v době, kdy jsme spolu měli sex. Už je to několik měsíců a já byla nedávno na vyšetření u gynekologa a dělali mi běžný stěr z čípku, který byl bez nálezu. Tak jsem se chtěla zeptat, zda by se to z běžného stěru poznalo nebo si mám dojít ještě jednou? Příznaky jsem žádné neměla.

Odpověď odborníka:

V běžném stěru se infekce pozná pouze tehdy, pokud již virus (při chronické infekci) způsobí buněčné dysplastické změny. V krvi by se daly prokázat protilátky proti tomuto viru.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: